200 kilometer in 4,5 dagen lopen en rollen voor het goede doel!

Een afstand van 200 kilometer in 4.5 dagen lopen en rollen om geld op te halen voor het goede doel. Voor de Speelgoedbank voor de kinderen in armoede! Deze ambitie hebben Adrian Oostlander en Joost Konijnenbelt.

Adrian is captain van de Dutch Beardos. Een club mannen met baarden die zich inzetten tegen kinderarmoede. Sinds 2 jaar ondersteunen de Dutch Beardos de Speelgoedbank. Joost is vrijwilliger bij de Speelgoedbank. Joost zit sinds zijn 21-ste in een rolstoel. Samen gaan de heren de uitdaging aan. Ze gaan een afstand van 200 kilometer wandelen in 4 en een halve dag. Het doel is minimaal 50 kilometer per dag te wandelen. Ze overnachten in een tent langs de route. Tussendoor worden checkpoints opgezet om even bij te komen en vooral heel veel support te ontvangen. Op 24 februari 2023 om 14.30 uur starten de heren vanaf de Speelgoedbank in Almelo. Van daaruit wandelen ze naar Siebengewald en weer terug naar de Speelgoedbank. De verwachte aankomst in Almelo is dinsdag 28 februari 2023 rond de klok van 19.00 uur.

Het doel van deze wandeling is om geld in te zamelen voor de mobiele speelgoed bus, een initiatief van Speelgoedbank Twente. De Speelgoedbank zet zich voor kinderen in armoede. Ieder kind moet kunnen sporten en spelen. Ook kinderen in armoede. Geen kind buitenspel! Met de mobiele speelgoedbank kan Speelgoedbank Twente alle kinderen in Twente voorzien van speelgoed.

Momenteel hebben ze alleen een vestiging in Almelo. Het zal een zware tocht worden, maar beide hebben de overtuiging en wilskracht om hier een succes van te maken. ‘Wij gaan rocken en slaan ons er doorheen! We vertrekken als team en komen terug als team. Het gaat loodzwaar worden, maar wij doen dit!’ aldus Adrian. Joost zal de afstand in een rolstoel afleggen. ‘Het zal een uitdaging worden om dit rollend te doen, maar wij slaan ons er doorheen! Ik heb dergelijke afstanden in het verleden lopend en fietsend gedaan. Dit kan dus ook rollend!’.

Lieneke Bolhuis (voorzitter speelgoedbank) geeft aan: ‘Ik ben erg trots op deze heren en de uitdaging die ze aangaan. Diep respect!’ Zelf zal ze niet meelopen maar, net als de broeders van de Dutch Beardos, er de gehele route voor Adrian en Joost zijn en zorgen dat dit tot een goed einde wordt gebracht. Als u dit initiatief financieel wil ondersteunen, doneren kan! Kijk op www.speelgoedbank-almelo.nl en druk op de doneer knop. Bij start en finish aanwezig zijn, een stukje meelopen of langs de kant staan om deze heren aan te moedigen is vanzelfsprekend ook mogelijk. Mail voor de route en de tijden naar info@speelgoedbank-almelo.nl.

Zie ook het artikel in de Tubantia: https://www.tubantia.nl/almelo/tweehonderd-kilometer-buffelen-voor-een-speelgoedbus-in-almelo-te-voet-en-in-de-rolstoel-retourtje-limburg~a70da56f/