Kerstengelactie Advent 2020

We mogen een nieuw project van Stichting Present Almelo delen met jullie: de Kerstengelactie!

Tijdens Advent 2020 wil Stichting Present Almelo Kerstengelen inzetten voor en bij Almelose stadsgenoten die om welke reden dan ook een lichtpuntje kunnen gebruiken. Zo willen we licht verspreiden in donkere tijden.

Aanmelden
Voor deze actie willen wij samenwerken met jou als hulpverlener. Vanaf vandaag kun jij jouw cliënt(en) aanmelden om een Kerstengel te ontvangen in de Adventsperiode. Klik hier.

Wat doet een Kerstengel?
Veel!, waarbij het vooral gaat om kleine gebaren en omzien.

Jouw cliënt wordt gedurende vier weken (adventsperiode) gekoppeld aan een Kerstengel. Tijdens deze periode zal deze Kerstengel minimaal één keer per week present zijn voor jouw cliënt. Dit kan ook op afstand (dus coronaproof) of anoniem.

Denk aan een kaartje sturen, iets leuks aan de deur hangen, een praatje aan de deur, een tekening, wat lekkers bakken of iets dat de Kerstengel zelf bedenkt. Het feit dat deze Kerstengel naar jouw cliënt omziet zal impact hebben!

Wie komt er in aanmerking?
Eigenlijk iedereen. Het gaat om een goede reden(en) waarom iemand een Kerstengel nodig heeft.

Denk aan ouderen, alleenstaanden, jongeren, een woongroep, maar ook kinderen, ziek en gezond. Of een buurman of buurvrouw waar je nooit bezoek ziet. Een mevrouw die vaak alleen is, een jonge moeder die alleen voor het runnen van haar gezin staat, een weduwnaar die het eenzaam vindt na het overlijden van zijn vrouw, een jonge man die herstellende is van een burn-out, een vluchteling, een dakloze en ga zo maar door.

Doorbreek eenzaamheid
Kun of wil je geen cliënt aandragen voor een Kerstengel, maar wil je deze actie wél steunen? Help ons dan met een donatie. Van harte aanbevolen! Klik hier.