Twentse Publieksacademie Kinderarmoede

Maandag 16 maart 2020 13.00 – 17.00 uur
Locatie: Wilminktheater Enschede

Het verschil maken in de levens van alle 378.000 kinderen die in Nederland opgroeien in armoede. Dat wil de alliantie kinderarmoede. Een bizar hoog aantal in een rijk en welvarend land als Nederland, waar we met z’n allen verantwoordelijk voor zijn. Iedereen kan vanuit zijn eigen expertise bijdragen aan een deel van de oplossing van deze gigantische puzzel. Met de alliantie kinderarmoede gaan we ervoor zorgen dat in het jaar 2030 kinderen niet meer de dupe zijn van armoede en er geen nieuwe gezinnen meer zijn die in armoede vervallen. Kinderen die leven in armoede hebben een grotere kans op ongezondheid. En dat willen we niet! Daarom organiseren we deze middag voor alle inwoners van Twente, maar ook voor vrijwilligers, professionals, bestuurders en ambtenaren die in hun werk zich bezig houden met gezondheid, welzijn, inkomen en participatie. Want iedereen kan een steentje bijdragen.

Samen kunnen we het verschil maken. Wat kan/ga jij doen?

Op 16 maart gaan we onze kennis vergroten, ervaringen delen, inspiratie op doen, maar vooral ook op zoek naar de versnelling. 2030 is dichtbij. Dat vraagt om actie in Twente en in Nederland.

Tijdens deze middag en na afloop willen we ingrediënten voor een lokale, regionale en landelijke aanpak ophalen.

In 2020 worden in het land 7 publieksacademies georganiseerd, elk met een eigen thema. Tijdens de Twentse publieksacademie zetten we de gezondheid van kinderen in armoede in de hoofdrol.

In de weken voorafgaand aan 16 maart besteden Tubantia, diverse huis-aan-huisbladen en internetmerken van de DPG mediagroep aandacht aan het thema. Dit doen zij door middel van persoonlijke verhalen, achtergrondinformatie en advertorials.

Je krijgt een gevarieerd programma met inspirerende praktijkvoorbeelden uit Twente zoals: Kindje van Mars, Gezonde kinderen in krappe tijden en Supporter van Elkaar.

Noteer 16 maart 2020, 13.00 – 17.00 uur vast in uw agenda.
Stuur deze ‘Save the date’ dan ook door naar je eigen netwerk!!

Met vriendelijke groet, mede namens

Judith Waleczek, adviseur gezondheidsbevordering / coördinator AWJTwente en
Bert Oudenaarden, senior adviseur publieke gezondheid,