Over Armoedepact

Armoedepact verbindt verschillende organisaties die zich bezig houden met het bestrijden van armoede in Almelo. Als Almelose organisaties gaan we aan de slag met het opzetten, uitvoeren van een gezamenlijk actieprogramma gericht op de voorkoming en bestrijding van armoede. Van kwetsbaar naar weerbaar! Armoede raakt ons allemaal.

We hebben veel te bieden, als samenleving en vanuit onze organisaties. Er zijn kansen op een beter leven en een beweging van kwetsbaar naar weerbaar. Er is een breed en goed aanbod van regelingen en diensten waar mensen gebruik van kunnen maken. Toch weten mensen ons niet altijd te vinden. Of ze vinden het te ingewikkeld om iets aan te vragen. En mensen die weinig geld hebben, praten daar liever niet over. We hebben dagelijks contact met mensen.

Wij zien veel, weten bij welke mensen het niet zo goed gaat en wat de problemen zijn. Toch kennen wij elkaar soms nog niet goed genoeg. Zo kan het gebeuren dat we als ene organisatie iets zien dat we zelf niet kunnen oplossen, terwijl een andere organisatie daar juist wel een oplossing kan bieden. Signaal en oplossing komen dan niet altijd bij elkaar. Daar is nog veel te winnen

Samen staan we sterker
We kunnen en willen het niet alleen doen. We willen een voorbeeld zijn, in Almelo en daarbuiten en een maatschappelijke beweging op gang brengen die tot deelname uitnodigt en waarin mensen en organisaties de ruimte en de mogelijkheden hebben om hun onderlinge solidariteit te tonen. Een beweging waaraan we ons verbonden voelen en waaruit nieuwe perspectieven ontstaan, voor ons allemaal.

‘Samen staan we sterker’
Klik hier voor meer informatie

Agenda

Ontmoeting Donderdag 13 juni

15.00 – 17.00 uur

Leger des Heils, Troelstralaan 1 7604 VW Almelo
Bekijk de agenda
Terugblik jaarconferentie 2023
Terugblik jaarconferentie 2023

Op 7 december heeft de jaarlijkse conferentie van dit jaar plaatsgevonden. De belangstelling was goed, er waren ruim 120 mensen aanwezig.

Lees meer
Alle informatie over het Tijdelijk Noodfonds Energie
Alle informatie over het Tijdelijk Noodfonds Energie

Woont u in Almelo en kunt u uw energierekening niet betalen? Dan heeft de gemeente drie manieren om u te helpen. De energietoeslag, nu nog niet aan te vragen voor 2023. Het steunfonds energie, bij noodsituaties. En sinds februari het Tijdelijk Noodfonds Energie.

Lees meer
Symposium ‘Schuldhulpverlening en schuldpreventie’
Symposium ‘Schuldhulpverlening en schuldpreventie’

Vandaag is het precies 10 jaar geleden dat we als SchuldHulpMaatje Almelo (onder de naam Stichting Budget Op Orde Almelo) met ons werk zijn begonnen. Voor ons geen echte reden voor een feestje, wel de aanleiding voor het Symposium ‘Schuldhulpverlening en schuldpreventie’. 

Lees meer