Over Armoedepact

Armoedepact verbindt verschillende organisaties die zich bezig houden met het bestrijden van armoede in Almelo. Als Almelose organisaties gaan we aan de slag met het opzetten, uitvoeren van een gezamenlijk actieprogramma gericht op de voorkoming en bestrijding van armoede. Van kwetsbaar naar weerbaar! Armoede raakt ons allemaal.

We hebben veel te bieden, als samenleving en vanuit onze organisaties. Er zijn kansen op een beter leven en een beweging van kwetsbaar naar weerbaar. Er is een breed en goed aanbod van regelingen en diensten waar mensen gebruik van kunnen maken. Toch weten mensen ons niet altijd te vinden. Of ze vinden het te ingewikkeld om iets aan te vragen. En mensen die weinig geld hebben, praten daar liever niet over. We hebben dagelijks contact met mensen.

Wij zien veel, weten bij welke mensen het niet zo goed gaat en wat de problemen zijn. Toch kennen wij elkaar soms nog niet goed genoeg. Zo kan het gebeuren dat we als ene organisatie iets zien dat we zelf niet kunnen oplossen, terwijl een andere organisatie daar juist wel een oplossing kan bieden. Signaal en oplossing komen dan niet altijd bij elkaar. Daar is nog veel te winnen

Samen staan we sterker
We kunnen en willen het niet alleen doen. We willen een voorbeeld zijn, in Almelo en daarbuiten en een maatschappelijke beweging op gang brengen die tot deelname uitnodigt en waarin mensen en organisaties de ruimte en de mogelijkheden hebben om hun onderlinge solidariteit te tonen. Een beweging waaraan we ons verbonden voelen en waaruit nieuwe perspectieven ontstaan, voor ons allemaal.

‘Samen staan we sterker’
Klik hier voor meer informatie

Agenda

JAARCONFERENTIE – 8 DECEMBER 2021 - GAAT NIET DOOR

13:00 uur tot 17:00 uur

Fysiek: Heracles stadion, Van Riemsdijkplein 1, 7606 JA Almelo
Bekijk de agenda
Armoedepact de Ontmoeting 2021
Armoedepact de Ontmoeting 2021

Bekijk hier een korte samenvatting van de Ontmoeting.

Lees meer
Week tegen Eenzaamheid | Podcasts | Aan de slag met eenzaamheidsinterventies
Week tegen Eenzaamheid | Podcasts | Aan de slag met eenzaamheidsinterventies

Over een kleine maand begint de Week tegen Eenzaamheid 2021. Op weg daarnaartoe volgen we vier mensen die betrokken zijn bij het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid. Ieder op hun eigen manier helpen ze anderen om zich minder eenzaam te voelen. 

Lees meer
Uitnodiging Webinar Week Lezen & Schrijven
Uitnodiging Webinar Week Lezen & Schrijven

Wist je dat zo’n 2,5 miljoen volwassenen in Nederland moeite hebben met lezen en schrijven? Vaak missen zij ook digitale vaardigheden om goed om te gaan met een computer, smartphone en tablet. Waarschijnlijk heb je er wekelijks mee te maken zonder dat je het ziet.

Lees meer