Over Armoedepact

Armoedepact verbindt verschillende organisaties die zich bezig houden met het bestrijden van armoede in Almelo. Als Almelose organisaties gaan we aan de slag met het opzetten, uitvoeren van een gezamenlijk actieprogramma gericht op de voorkoming en bestrijding van armoede. Van kwetsbaar naar weerbaar! Armoede raakt ons allemaal.

We hebben veel te bieden, als samenleving en vanuit onze organisaties. Er zijn kansen op een beter leven en een beweging van kwetsbaar naar weerbaar. Er is een breed en goed aanbod van regelingen en diensten waar mensen gebruik van kunnen maken. Toch weten mensen ons niet altijd te vinden. Of ze vinden het te ingewikkeld om iets aan te vragen. En mensen die weinig geld hebben, praten daar liever niet over. We hebben dagelijks contact met mensen.

Wij zien veel, weten bij welke mensen het niet zo goed gaat en wat de problemen zijn. Toch kennen wij elkaar soms nog niet goed genoeg. Zo kan het gebeuren dat we als ene organisatie iets zien dat we zelf niet kunnen oplossen, terwijl een andere organisatie daar juist wel een oplossing kan bieden. Signaal en oplossing komen dan niet altijd bij elkaar. Daar is nog veel te winnen

Samen staan we sterker
We kunnen en willen het niet alleen doen. We willen een voorbeeld zijn, in Almelo en daarbuiten en een maatschappelijke beweging op gang brengen die tot deelname uitnodigt en waarin mensen en organisaties de ruimte en de mogelijkheden hebben om hun onderlinge solidariteit te tonen. Een beweging waaraan we ons verbonden voelen en waaruit nieuwe perspectieven ontstaan, voor ons allemaal.

‘Samen staan we sterker’
Klik hier voor meer informatie

Agenda

ONTMOETING – 30 SEPTEMBER 2020

De ontmoeting 15:30 - 17:30 uur

Locatie nog niet bekend
Bekijk de agenda
Theatervoorstelling: Zie de mens in Almelo
Theatervoorstelling: Zie de mens in Almelo

De theatervoorstelling Zie de mens is geïnspireerd op autobiografische verhalen van mensen die weten wat het is om te leven in situaties die kwetsbaar maken. Dat zijn wij. Wij nemen u mee op onze zoektocht naar de zin en onzin van  zelfredzaamheid.

Lees meer
Week tegen Eenzaamheid van 1 tot en met 8 oktober
Week tegen Eenzaamheid van 1 tot en met 8 oktober

Van donderdag 1 tot en met donderdag 8 oktober is de landelijke week tegen eenzaamheid. Ook in Almelo is er dan extra aandacht voor dit thema.

Lees meer
COVID-19 en schuldenproblematiek in Nederland
COVID-19 en schuldenproblematiek in Nederland

Eén miljoen Nederlanders ligt wakker omdat ze een problematische schuld hebben. Door de economische gevolgen van COVID-19 zal deze groep alleen maar groeien! Deze harde waarheid komt uit het rapport ‘COVID-19 en schuldenproblematiek in Nederland’

Lees meer