Over Armoedepact

Armoedepact verbindt verschillende organisaties die zich bezig houden met het bestrijden van armoede in Almelo. Als Almelose organisaties gaan we aan de slag met het opzetten, uitvoeren van een gezamenlijk actieprogramma gericht op de voorkoming en bestrijding van armoede. Van kwetsbaar naar weerbaar! Armoede raakt ons allemaal.

We hebben veel te bieden, als samenleving en vanuit onze organisaties. Er zijn kansen op een beter leven en een beweging van kwetsbaar naar weerbaar. Er is een breed en goed aanbod van regelingen en diensten waar mensen gebruik van kunnen maken. Toch weten mensen ons niet altijd te vinden. Of ze vinden het te ingewikkeld om iets aan te vragen. En mensen die weinig geld hebben, praten daar liever niet over. We hebben dagelijks contact met mensen.

Wij zien veel, weten bij welke mensen het niet zo goed gaat en wat de problemen zijn. Toch kennen wij elkaar soms nog niet goed genoeg. Zo kan het gebeuren dat we als ene organisatie iets zien dat we zelf niet kunnen oplossen, terwijl een andere organisatie daar juist wel een oplossing kan bieden. Signaal en oplossing komen dan niet altijd bij elkaar. Daar is nog veel te winnen

Samen staan we sterker
We kunnen en willen het niet alleen doen. We willen een voorbeeld zijn, in Almelo en daarbuiten en een maatschappelijke beweging op gang brengen die tot deelname uitnodigt en waarin mensen en organisaties de ruimte en de mogelijkheden hebben om hun onderlinge solidariteit te tonen. Een beweging waaraan we ons verbonden voelen en waaruit nieuwe perspectieven ontstaan, voor ons allemaal.

‘Samen staan we sterker’
Klik hier voor meer informatie

Agenda

Conferentie Armoedepact Almelo – 8 DECEMBER 2022

13:00 uur tot 17:00 uur

Locatie: Heracles, Erve Asito, Van Riemsdijkplein 1, 7606 JA Almelo
Bekijk de agenda
IVN Almelo viert Fete de la nature🌻🥳
IVN Almelo viert Fete de la nature🌻🥳

IVN Almelo doet mee aan het grootste grassroots natuurfestival van Nederland; Fete de la nature. Wij organiseren op zaterdag 3 september van 12:00 tot 17:00 een gratis natuurfestival voor families met kinderen bij het Natuurhus / Doepark de hagen.

Lees meer
Armoedepact de Ontmoeting 2022
Armoedepact de Ontmoeting 2022

Bekijk hier een korte samenvatting van de Ontmoeting.

Lees meer
Cheque De Speelgoedbank – Ladies Circle
Cheque De Speelgoedbank – Ladies Circle

Gistermorgen heeft er een speciale Bioscoopvoorstelling plaatsgevonden.

Lees meer