Elisaparochie

De Elisaparochie is een geloofsgemeenschap van mensen. Iedereen is welkom, jong en oud, ongeacht je achtergrond en wie of wat je ook bent. De Elisa wil een plek zijn waar mensen die zoeken naar zingeving, inspiratie en/of solidariteit elkaar treffen.

Elisa betekent ‘God helpt’.
Elia, de patroon van de Karmelieten, zocht een opvolger en overhandigde zijn mantel aan Elisa. Deze mantel symboliseerde dat Elisa sprak namens God. Net als Elisa is de parochie in de leer om in deze tijd en op deze plaats om te gaan met de mantel van het geloof en net als Elisa ziet zij het als haar taak om kijkend naar mens en wereld op te komen voor mensen aan de onderkant van de samenleving en op te komen voor gerechtigheid.
Het logo symboliseert de mantel van Elisa. De mantel in het logo is transparant en de lijnen zijn vloeiend. De ontwerpster symboliseert een open houding naar God en medemens. De mantel is soepel en beweegt mee op van buiten komen krachten als wind en zwaartekracht en door de eigen tegenbewegingen en activiteiten van de drager ervan.

De Elisa ondersteunt, o.a. in samenwerking met woningstichting Beter Wonen, het Meubelproject. Voor meer informatie klik op deze link.

Gegevens:

Adres: Rembrandtlaan 23
Postcode: 7606 GH Almelo
Telefoon: 0546 – 54 50 40

Mailadres: secretariaat@elisapaz.nl