Heracles Almelo

Heracles Almelo is een Nederlandse betaaldvoetbalclub uit Almelo, opgericht op 3 mei 1903. De club is genoemd naar de Griekse halfgod Herakles en is een van de oudere profvoetbalclubs van Nederland. Heracles werd landskampioen in 1927 en in 1941, en was bekerfinalist in 2012.

Heracles Almelo biedt Eredivisievoetbal dichtbij huis in een gezellige ambiance waar de bezoeker vermaakt wordt. Algemeen Directeur Rob Toussaint geeft aan dat Heracles meer doet dan alleen voetballen op het hoogste niveau. “Op het gebied van Maatschappelijk Ondernemen gebruikt Heracles Almelo zijn naam en gezicht voor het bevorderen van de gezondheid, ontwikkelen van- en binding met de regio”. Ongeacht kennis, kunde, scholing en afkomst, voor Heracles is iedereen gelijk. Middels de maatschappelijke projecten en initiatieven speelt Heracles in op actuele kwesties ten behoeve van de samenleving.

Het bewerkingsgebied kent een uiteenlopende bevolkingsgroep. We willen bijdragen aan de levensvreugd en de ontwikkeling van (1.) kinderen in de breedste zin van het woord en (2.) kwetsbare ouderen en (3.) mensen die zich, om uiteenlopende redenen, in een sociaal minder wenselijke situatie begeven.

Meer informatie:
https://www.heracles.nl/