Repair Café Almelo

Wat kunnen jullie bieden aan het Armoedepact?
Onze diensten zijn er in de eerste plaats voor particulieren. In bepaalde gevallen hebben we ook voor organisaties reparatiekennis in huis. Wat ons motiveert zijn twee belangrijke thema’s: het duurzaam gebruik van hulpbronnen en versterken van sociale cohesie in wijk en buurt. Repair Café Almelo laat zien dat mensen in Almelo elkaar belangeloos kunnen en willen helpen. We maken gebruik van kennis en expertise die anders onbenut zou blijven. Daarmee willen we anderen inspireren. We zijn graag bereid het gesprek aan te gaan over eventuele samenwerking ten aanzien van deze maatschappelijke doelen.

Wat vragen jullie van Pact-Partners?
De pactpartners zouden hun cliënten / doelgroep meer kunnen wijzen op het bestaan van Repair Café Almelo en zo de bekendheid van ons initiatief onder de Almeloërs helpen vergroten. We willen in samenwerking met andere partijen de aandacht voor zelf repareren vergroten. Op een lagere school hebben we een fietsverlichtingsactie gehouden maar we kunnen bijvoorbeeld ook gastlessen komen verzorgen over zelf spullen repareren.

Wat doet jullie organisatie?:
We organiseren twee keer maand op vrijdagmiddag een Repair Café. Mensen kunnen er hun kapotte spullen zoals huishoudelijke apparatuur, fietsen, meubels, kinderspeelgoed e.d. laten nakijken door deskundige reparateurs. De ervaring leert dat in veel gevallen het defect ter plekke kan worden verholpen. Dat is duurzaam omdat het grondstoffen scheelt en voor degenen met een smalle beurs voorkomt het een extra uitgave. Repair Café Almelo draait geheel op vrijwillige donaties.

Contactgegevens:
www.repaircafealmelo.nl
info@repaircafealmelo.nl
Naam contactpersoon: Wouter Extercatte