Steungezin.nl

Steungezin.nl is een internetplatform waar je profielen vindt van mensen die in armoede leven en hierdoor geen geld hebben om iets te kunnen betalen. Zoals een rekening voor steunzolen, een schoolreis voor de kinderen, waterkoker, nieuwe jas of een factuur van een dierenarts. Jij helpt ze direct door deze noodzakelijke kosten via iDEAL te betalen.

Om een rekening of wens te vinden, kun je gebruik maken van de zoekfunctie op Steungezin.nl. Als je een rekening of wens kiest, kom je meer te weten over de noodzaak van deze kosten. Als je op de naam van het profiel klikt, kom je meer te weten over de persoon/personen die je wil gaan steunen.

Laat jij bij je betaling je e-mailadres en een berichtje achter, dan sturen we jou een persoonlijk bedankje van de mensen achter jouw gekozen profiel! Jouw gegevens en die van de mensen achter het profiel worden anoniem weergegeven, wij waarborgen jullie privacy. Ook zorgen wij ervoor dat jouw betaling netjes terecht komt waar hij hoort: bij de zorgverzekeraar, school of winkel. Jouw geld blijft dus nergens aan de strijkstok hangen.

En de mensen die hier een profiel hebben, leven aantoonbaar rond de armoedegrens. Bij het aanmelden vragen we namelijk om verificatie, zoals een voedselbankkaart, stadspas of een hulpverlenersverklaring.

Je geeft hier niet alleen maar geld. Je geeft iemand door jouw persoonlijke keuze ook aandacht, waardoor die ander wat extra hoop en vertrouwen krijgt: in zijn medemens (jij) – en ook in zichzelf. Misschien staan jullie binnenkort eens naast elkaar bij een kassa van een supermarkt, of een stoplicht, zonder dat te weten. Dat is toch een prachtige gedachte?!

Video